|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Pala bywalec

|
Posted: Tue 28 Dec 2021, 10:54 Post subject: Kuchnia na wymiar - droga? |
|
|
| Powiedzcie mi, czy kuchnie na wymiar są faktycznie dużo droższe, od takich kuchni z różnych salonów czy sklepów meblowych? Przymierzam się do remontu kuchni i właśnie się nad tym zastanawiam. Może ktoś z Was ma doświadczenie i zna w miarę aktualne ceny obu rozwiązań? |
|
| Back to top |
|
 |
stamm.demond początkujący

|
Posted: Thu 30 Dec 2021, 12:53 Post subject: |
|
|
| Również stoję przed decyzją w jaki sposób urządzić kuchnię. Szafki kuchenne mogą być na wymiar, co jest szczególnie pomocne w urządzaniu kuchni, w której każdy centymetr ma znaczenie. Potrzebny będzie jeszcze stół i krzesła. Sprzęty, które trzeba kupić to: kuchenka (z płytą indukcyjną, elektryczną lub gazową), piekarnik, lodówka z zamrażalnikiem, okap, zlew i bateria kuchenna. Jeśli rezygnujemy ze zmywarki, to dobrym pomysłem będzie zakupienie zlewozmywaka dwukomorowego. Wiele więcej znalazłam czytając artykuł na https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/kuchnia-stan-deweloperski-3173.html. |
|
| Back to top |
|
 |
bezniku gaduła

|
Posted: Thu 30 Dec 2021, 19:09 Post subject: |
|
|
hmm kuchnie urządza się raz na kilkanaście lat. A tak w ogóle - to jak się zrobi szafki, takie porządne, to można załóżmy za kilka lat po prostu wymienić fronty na nowe - i mamy "nową" kuchnię
Dlatego ja jestem zwolennikiem kuchni na wymiar. Dzięki temu, tak jak mówisz, można wykorzystać każdy dosłownie centymetr tego jakże ważnego w domu pomieszczenia. No i fajnie i nowocześnie je zaaranżować. |
|
| Back to top |
|
 |
Kasiunia33 kandydat

|
Posted: Sun 2 Jan 2022, 14:49 Post subject: |
|
|
Ja powiem tak - dobry stolarz zrobi Ci cuda w Twojej kuchni!! Aha i jak mogę coś doradzić - zainwestuj w:
- system blur - to to automatyczne dosuwanie szuflad, nie trzaskają wtedy
- magic korner w szafce/szafkach narożnych - super sprawa, pozwala wykorzystać całą przestrzeń szafki oraz łatwiej jest wtedy z niej wyjąć potrzebne rzeczy
- "słupek" na piekarnik - piekarnik powinien być na wysokości oczu - wtedy nie trzeba się schylać i patrzeć, czy ciasto/mięso/frytki itp już się upiekły czy jeszcze chwila - bardzo to jest wygodne! |
|
| Back to top |
|
 |
Alka223 bywalec

|
Posted: Sun 2 Jan 2022, 18:52 Post subject: |
|
|
Najważniejsze jest to, aby kuchnia była praktyczna - cena nie gra tu roli Na pewno polecam Ci zainwestować w stojak na noże. Niedrogo możesz go kupić tutaj: https://www.e-sas.pl/stojaki-na-noze . Dzięki niemu noże będą zawsze pod ręką i nie będą się niszczyć w kuchennej szufladzie. |
|
| Back to top |
|
 |
Sardynka90 uzależniony

|
Posted: Fri 18 Feb 2022, 16:58 Post subject: |
|
|
| Kuchnia na wymiar na pewno do tanich nie należy, ale warto wziąć pod uwagę to, że można wymienić same fronty do kuchni. To spora różnica w cenie, można wiele zaoszczędzić. Zobaczcie sobie na http://prodekor.com.pl/oferta/fronty-meblowe/ bardzo fajna sprawa. |
|
| Back to top |
|
 |
Margolcia33 maniak

|
Posted: Tue 10 May 2022, 18:02 Post subject: |
|
|
| Wiele na pewno jeszcze zależy od tego jaka to ma być kuchnia i jeśli chodzi np. o tą w restauracji to musi być ona przede wszystkim funkcjonalna. Ja właśnie niedawno do takiej kuchni kupowałam świetne szafki wiszące z https://horecapolska.pl/otwarte-szafki-wiszace i jestem zdania, ze ten wybór był najlepszym na jaki mogłam się zdecydować. |
|
| Back to top |
|
 |
pthiel początkujący

|
Posted: Sun 15 May 2022, 22:52 Post subject: |
|
|
Wydaje mi się, że kuchnie na wymiar mają tyle plusów, że lepiej dopłacić, niż kupować te ze sklepów. Są dopasowane specjalnie do pomieszczenia i wkomponują się w klimat mieszkania, dzięki temu są po prostu ładniejsze. _________________ uchwyty do mebli kuchennych |
|
| Back to top |
|
 |
doti gaduła

|
Posted: Tue 17 May 2022, 8:12 Post subject: |
|
|
| Moim zdaniem jak najbardziej warto zdecydować się na kuchnię robioną pod wymiar. I to tyczy się zarówno mebli kuchennych jak i stołu czy półek. Jeśli szukacie takich produktów wykonanych z dobrego gatunkowo drewna to warto zerknąć na ofertę firmy https://stolywood.pl/. Tu na stronie znajduje się kreator, który umożliwi Wam samodzielne zaprojektowanie stołu, blatu czy półki. |
|
| Back to top |
|
 |
edytapos bywalec

|
Posted: Wed 18 May 2022, 6:41 Post subject: |
|
|
| Zawsze coś personalizowane będzie droższe niż gotowe, nie ma w tym nic dziwnego |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce